Stichting Tranz

De Stichting

WIE ZIJN WIJ

Sinds 2003 maken wij dansvoorstellingen voor jong publiek. We bespreken onderwerpen die deze doelgroep aangaan. Dit doen we in een voor hen herkenbare taal, zodat ze in de voorstellingen meegenomen worden. In die herkenbaarheid wordt ruimte gecreëerd en worden de jongeren op een speelse manier in aanraking gebracht met dans. Dansstijlen die zij wellicht al kennen, maar ook minder bekende of voor de hand liggende stijlen komen aan bod. Bovendien vertellen we door gebruik te maken van andere creatieve disciplines en projectie. Een typische Tranz voorstelling kenmerkt zich dan ook door verhalend, dynamisch en interdisciplinair te zijn.

 

De stichting werd opgericht door Célline Procureur en Nina Ruge, toen zij hun diploma ophaalden bij de Fontys Dansacademie in Tilburg. Inmiddels hebben velen gedanst en gewerkt aan de opvolgers van TRANZ*FUZION (2005), de eerste voorstelling van Tranz. De vaste kern van de stichting bestaat uit de volgende makers en dansers:

Céline Procureur – artistiek leider en danser

Rebecca Smaak – maker en producent

Janine Coco – regisseur

Manon Beernaert – danser

 

Dit jaar presenteren we, met enorm veel trots: Like You, een verhaal over twee zussen die zich, beide op hun eigen manier, staande proberen te houden in de online wereld, waarin iedereen iets van iedereen mag vinden.

© 2024 Stichting Tranz

Thema door Anders Norén